Sistemul Român de Verificare a Medicamentelor SNVM devine operațional la data de 31.08.2018!

Ne face o deosebită plăcere să anunțăm conectarea între Sistemul de Verificare al Medicamentelor din România și mediul PROD al Hub-ului European.

Organizația noastră adaugă încă un element fundamental în vederea atingerii misiunii sale: asigurarea siguranței pacientului prin siguranța medicamentului. Nu am fi ajuns aici fara ajutorul unei echipe profesioniste, dedicate și cu îndrumare dobândită în timp din partea tuturor părților interesate din lanțul de aprovizionare al medicamentelor din România.
Așadar, aș dori să profit de această ocazie pentru a mulțumi tuturor părților implicate care și-au adus contribuția valoroasă, cunoștințele și efortul de lucru extraordinar în cadrul acestui proiect unic: toți membrii Grupurilor de Lucru din cadrul Proiectului Național de Implementare, echipa EMVO, Autorităților Române, Consiliului Director OSMR și echipei Arvato.

Rugăm Companiile DAPP din România și eventualii lor Parteneri de Înrolare (OBPs) să înceapă să încarce cât mai curând posibil datele despre pachetele de medicamente destinate pieței din România în Hub-ul European (inclusiv ale acelora – cu Identificator Unic/Serializate, care au fost deja produse și expediate pe lanțurile de distribuție) pentru a realiza o implementare de succes a proiectului.

Dorim să reamintim faptul că faza PILOT se află acum în curs de desfășurare și va continua până la 31 octombrie, 2018 (https://osmr.ro/pilot/).
Orice companie Utilizator Final (distribuitori angro, farmacii, spitale) se poate înregistra în orice moment în timpul fazei PILOT, după ce furnizorul său de soluții IT a finalizat procedura de validare pentru accesul la documentația tehnică pentru conectarea la SNVM (https://osmr.ro/furnizori-software/) și respectiva organizație a finalizat procesul de înregistrare ca Utilizator Final SNVM, împreună cu OSMR.
Orice companie DAPP se poate înregistra, de asemenea, în orice moment în timpul fazei PILOT, prin trimiterea unui e-mail de solicitare de participare la urmatoarea adresă: coordonare.pilot@osmr.ro.

Acest demers ambițios nu ar fi posibil fără sprijinul puternic al companiilor DAPP. Multumim celor care au finalizat deja procedura de înrolare ca membri OSMR. Dacă nu v-ați înregistrat încă, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la următoarea adresă: contact@osmr.ro pentru a primi toate detaliile necesare.